A személyes adatok védelme

Ön akár már meglévő ügyfelünk, vagy csupán meglátogatta oldalunkat, az Ön személyes adatai feldolgozásra kerülhetnek.  Szeretnénk biztosítani afelől, hogy az Ön magánszférájának védelme számunkra elsődleges, és hogy a személyes adatok feldolgozását mindig az érvényes jogszabályok szerint végezzük. Alább megtalálhatja az információkat arról, mely adatok vannak megadva Önről, miért gyűjtjük és hogyan kezeljük ezeket.

 

Adatkezelő

Az Ön személyes adatait adatkezelőként dolgozzuk fel, az azonosító- és kapcsolattartási adataink a következők:

Cég: ARIA PURA s.r.o.

Cím/Székhely: Josefská 1, Brno 602 00

Cégjegyzékszám: 25598651

E-mail: info@ariapura.cz

 

A személyes adatok védelmének megbízottja

Tekintettel arra, hogy nem vagyunk közintézmény, nem dolgozunk fel különleges kategóriájú adatokat, és fő tevékenységünk nem a feldolgozási műveletekben rejlik, amely jellegéből, terjedelméből vagy céljából fakadóan az érintett személy kiterjedt, rendszeres és szisztematikus figyelemmel kísérését kívánná meg, ezért nem vagyunk kötelesek megbízottat kijelölni a személyes adatok védelmében.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az Ön személyes adatainak védelmét nem vennénk komolyan, amennyiben bármilyen kérdése vagy megjegyzése lenne, bátran forduljon egyenesen hozzánk.

 

A személyes adatok feldolgozása

Az Ön személyes adatainak mindennemű feldolgozását az Ön beleegyezésével hajtjuk végre, vagy azért, mert ez elengedhetetlen a szerződéses és törvényes kötelezettségeink teljesítéséhez, a weboldalunk, e-shopunk és cégünk működésének biztosításához, vagy a lentebb részletezett más jogos érdekünk végrehajtása érdekében.

 

Regisztráció

Amennyiben kihasználta weboldalunkon az ingyenes regisztráció lehetőségét, elmentjük az Ön által megadott személyes adatokat, hogy ezt a szolgáltatásunkat nyújthassuk Önnek, és ezzel megkönnyítsük a vásárlást. Ugyanakkor elmentjük a vásárlási és a foglalási előzményeket, hogy áttekintésünk legyen az Ön megrendeléseiről és a megvalósult tranzakciókról. Amennyiben Ön nem adja beleegyezését a kereskedelmi tájékoztatások küldéséhez, az Ön által megadott személyes adatokat az első megrendeléséig fogjuk feldolgozni csupán a felhasználói fiók vezetése céljából. Tekintet nélkül a lentebb feltüntetett, az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogaira, a fiókjának felhasználói felületén bármikor törölheti regisztrációját.   Ebben az esetben nem fogjuk az Ön adatait ezen célból tovább feldolgozni.

 

Megrendelések

Amennyiben Ön bármit rendel tőlünk, az Ön által megadott adatokat a megrendelése gyors és zökkenőmentes végrehajtásának céljából dolgozzuk fel. Az Ön személyes adatai nélkül a megrendelés teljesítése nem mehet végbe, az Ön azonosító és elérhetőségi adatainak megadása ezért szerződéses követelmény. A fizetési és a szállítási mód megadásával kapcsolatban szintén szükségünk lehet az Ön kézbesítési és fizetési adataira, amelyek nélkül ezeket a szolgáltatásokat nem tudnánk végrehajtani. A feltüntetett adatokat az Ön fizetésének vagy az áru szállításának lebonyolítása céljából átadjuk a kiválasztott szállítónak, illetve a fizetés lebonyolítását biztosító cégnek. A jogos érdekének alapján az adatait megőrizzük a megrendeléstől számítva további 3 évig, valamint az esetleges reklamáció vagy más jogi igény érvényesítése miatt. Amennyiben az áru bármely okból kifolyólag reklamációra szorul, az Ön egyes személyes adatait átadhatjuk a kérdéses termék gyártója számára vagy a szakszerviznek, amely lebonyolítja a reklamációt.

 

Hasonló áru vagy szolgáltatások ajánlata

Amennyiben Ön a regisztráció vagy a vásárlás folyamatának során ezt nem zárta ki, a nálunk megrendelt hasonló áruk vagy hasonló témájú szolgáltatások ajánlatait fogjuk küldeni Önnek a mi jogos érdekünk alapján. Ha a jövőben ezen információkról már nem kíván tájékoztatást kapni, egy minden ilyen üzenetet végén levő hivatkozás segítségével ezek az értesítések megszüntethetőek. 

 

Hírlevél

Weboldalunkon feliratkozhat hírlevünkre, amennyiben ezt a lehetőséget kihasználja, az Ön beleegyezése alapján a megadott e-mail címére tájékoztatásokat fogunk küldeni, amelyek főleg árengedményekről, termékekről és akciós ajánlatokról adnak majd hírt. Amennyiben Ön beleegyezését adta, ezt követően kiértékeljük, hogy az ajánlatunk megszólította-e Önt vagy sem aszerint, megnyitotta-e levelünket vagy meglátogatta-e az egyes hivatkozásokat az adott termékekre, amelyeket Önnek ajánlunk. Beleegyezését a jövőben bármikor megvonhatja a tájékoztatások küldésére egy hivatkozás segítségével, amely minden, tőlünk kapott e-mailben szerepel majd, vagy ezt megteheti közvetlenül a weboldalunkon is.

 

Kapcsolatfelvételi űrlap

Weboldalunkon lehetősége nyílik bárminemű kérdés feltételére a kapcsolatfelvételi űrlapunk segítségével.

Amennyiben ezt megteszi, az Ön személyes adatait kizárólag a kérdéseinek megválaszolása céljából dolgozzuk fel. A kapcsolatfelvételi űrlap ebben az esetben elmenti az Ön e-mail címét és kérdését, ezt követően az Ön által megadott e-mail címre küldjük válaszunkat.  Az efféle feldolgozás elengedhetetlen a kérdéseinek megválaszolásában. Az Ön e-mail címét,

esetleg más, velünk megosztott adatot csupán a kérdésének megválaszolására szükséges ideig mentjük el.  A kommunikáció befejezése után hasonlóan hosszú időn belül minden további nélkül töröljük ezeket.

 

Versenyek

Az év folyamán egy sor versenyt szervezünk, leggyakrabban a közösségi hálózatokon levő fiókunk által vagy weboldalunkon. Amennyiben Ön valamelyik versenyen részt vesz, az Ön által megadott adatokat csupán az adott verseny megvalósítása érdekében mentjük el, tehát legalább a nyertes kihirdetéséig mentjük el ezeket. Ha a versenyben Ön nem nyer, az adatait a továbbiakban nem dolgozzuk fel, mindössze annyi ideig mentjük el, hogy visszamenőleg bizonyítani tudjuk, hogy a verseny korrekt módon zajlott le. Ha a versenyt megnyeri, felvesszük Önnel a kapcsolatot és átadjuk a nyereményt. Egyes versenyek esetében a nyertesek adatait partnereinknek is átadjuk, amennyiben a nyeremény megvalósításához ez elengedhetetlen. Ha például a versenyünkön Ön utazást nyer, személyes adatait átadjuk az utazást biztosító utazási irodának. Ebben az esetben is érvényes azonban, hogy az Ön személyes adatait nem használjuk fel más célokra, valamint az esetleges partnereink sem. A jogos érdekeink alapján és a népszerűsítésünk érdekében szintén közzétesszük az alapadatait weboldalunkon vagy a közösségi hálózatok által. Amennyiben Ön nem kívánja közzétenni adatait, a versenyen nem vehet részt.

A személyes adatok fogadói

Az Ön adatait csupán az EU tagállamaiban dolgozzuk fel, azokat semmilyen esetben nem adjuk el harmadik félnek vagy nem adjuk át másnak, hacsak az nem elengedhetetlen. Olykor azonban segítségre van szükségünk az adatfeldolgozásban, hiszen mindent nem tudunk megoldani, ezért ilyen esetekben az Ön személyes adatait a velünk sok éves kapcsolatban álló és megbízható partnereink dolgozzák fel, akiket a személyes adatok védelme keretében szigorúan kötnek a szerződéses és jogszabályi rendelkezések, és akiket gondosan választunk meg és folyamatosan ellenőrizzük őket.

Az Ön személyes adatainak fogadói közé tartozik:

Direct Parcel                                         Feldolgozó                   Áruszállítás

Zásilkovna, s.r.o.                                   Feldolgozó                   Áruszállítás

Česká pošta                                           Feldolgozó                   Áruszállítás

WIX. COM,                                             Feldolgozó                   Weboldalkezelés

SOVA NET, s.r.o.                                    Feldolgozó                  Ügyfélkommunikáció

 

A személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogok

Először is Önnek jogában áll a személyes adatainak hozzáférése, tehát Ön információt kérhet tőlünk a feldolgozott személyes adatok kategóriáiról, a feldolgozás céljáról, idejéről és jellegéről, valamint a személyes adatok fogadóiról.  A szükséges alapvető információkat fentebb találhatja meg, szívesen megválaszoljuk azonban bárminemű kérdését a lentebb feltüntetett elérhetőségeken.

Továbbá Önnek jogában áll a feldolgozott személyes adatokról másolatot kérni, ha Ön regisztrált felhasználó, személyes adatainak többségéhez online is hozzáférhet.

 

Amennyiben valamelyik, az általunk feldolgozott személyes adata megváltozik, jogában áll ezeket az adatokat módosítani. Ebben az esetben kérjük, tudassa ezt velünk, és mi mindent megteszünk azért, hogy az Ön személyes adatait kijavítsuk vagy kiegészítsük. Amennyiben Ön regisztrált felhasználó, a személyes adatait bármikor kijavíthatja felhasználói fiókjában.

A meghatározott releváns jogi rendelkezések teljesítése alapján Önnek jogában áll kérni személyes adatainak kitörlését, esetleg ezeknek feldolgozását korlátozni. Amennyiben a weboldalunkon regisztrált, ezt a regisztrációt megszüntetheti.

Ha a biztonsági intézkedéseink ellenére megtörténne az Ön személyes adatai biztosításának megszegése, és ezzel fennállna a lehetőség, hogy az adott jogsértési eset az Ön jogai és szabadsága korlátozásának kockázatát vonná maga után, erről haladéktalanul értesítenénk Önt, és mindent megteszünk, hogy az ilyen jellegű negatív következményt megakadályozzuk.

 

Önnek szintén jogában áll panaszt emelni a felügyeleti hatóságnál.

Mindig kifogást emelhet a személyes adatok feldolgozása ellen, amennyiben ez a kifogás a direkt marketing bármely formáját illeti, az ilyen célból feldolgozott személyes adatokat azonnali hatállyal töröljük.

 

Az ilyen kifogásolás megadásának legegyszerűbb módja a leiratkozásra vonatkozó hivatkozás kihasználása, amelyet minden ilyen jellegű, tőlünk kapott levélben megtalálható.

 

Minden Önre vonatkozó jog érvényesítését megteheti a fentebb megadott elérhetőségeken.